Очевидно България върви към формално председателство на Европейския съюз.  Това

...
Очевидно България върви към формално председателство на Европейския съюз.  Това
Коментари Харесай

Паргов: България върви към формално председателство на ЕС

Очевидно България върви към официално председателство на Европейския съюз. 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов по Евроком. Според него изказванието на премиера Бойко Борисов, че едвам през септември ще има повече изясненост към целите на страната ни по време на европредседателството, напълно ясно демонстрира огромното закъснение в подготовката. Друго доказателство, съгласно Паргов, са думите на вицепремиера Томислав Дончев, който призна, че ремонтът на НДК за задачите на българското председателство на Европейски Съюз съществено закъснява. 

Случващото се с НДК е единствено част от признаците, които демонстрират, че страната ни върви към неподходящ сюжет, твърди водачът на столичните социалисти. Има информация от Брюксел, че нашите сътрудници там са обезпокоени от свадите в България и към този момент се замислят съществено по какъв начин ще ни поверят европредседателството от януари 2018 година. За страдание, то се обрисува да е официално. А ни е първото. Освен това се случва в доста забавен интервал, в който договарянията по Брекзит са в разгара си. По същото време ще стартира и разискването на бъдещата финансова рамка на Европейски Съюз. Това би бил доста подобаващ миг България да съобщи своите визии и да ги отстоява като водеща страна, сподели още Паргов. 

Според него основният приоритет на България по време на идното председателство на Европейски Съюз би трябвало да бъде сигурността. „ Това значи да се преборим Европа да спре да ни натиска против пари да одобряваме мигранти, изясни той. Очевидно е, че българските жители не желаят това и има мощен отпор. Ясно е, че Патриотите, които са съдружни сътрудници в ръководството на страната, няма да бъдат дейни в тази посока. Оставаме единствено ние, от Българска социалистическа партия, да пазиме интереса на жителите. Проблемът с мигрантите би трябвало да се взема решение в неговия зародиш, а не когато е приключен факт. Тоест, по какъв начин да не ги позволяваме, а не какво да ги вършим, когато към този момент са влезнали в страните от Европейски Съюз ”. 

Енергийното застраховане също е един от главните фактори за гарантиране на сигурността в страните от Европейския съюз, съгласно водача на столичните социалисти. „ Имам поради общата енергийна политика, а освен връзките с Русия и двойния критерий, изясни Калоян Паргов. За страдание, България върви към загуба на едно от най-важните си преимущества - фактът, че чисто географски е на кръстопът и опцията да бъде енергиен разпределител. Точно за това се готвехме дълги години, планирахме планове, а в този момент се оказва, че всички стартират да ни заобикалят. Турски поток не може да бъде съпоставим с Южен поток. И тук не приказваме единствено за потенциал, а и за значима стратегическа и основна роля в областта на енергетиката, която България може да играе. Мисля, че към момента не сме изгубили изцяло шансове. Все още ги имаме, всичко е въпрос на далновидна политика, а не тази, която води държавното управление сега. Защото няма по какъв начин да се получи единствено с ходатайство сред Меркел и Ердоган, какъвто и да е залогът за него ”, разяснява Паргов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР